Моравецький переконує, що Польща приймає у себе біженців зі сходу України

Моравецький переконує, що Польща приймає у себе біженців зі сходу України

Укрінформ
До Польщі приїжджають люди зі сходу України не тільки як трудові мігранти, але і як біженці, які втратили дах над головою.

Про це заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький у Берліні після зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

“Пані канцлер схвально відгукнулася з приводу того, що ми (Польща) приймаємо багато біженців з Центральної Азії, які до нас прибувають, але й також з-за нашого східного кордону. Адже певна частина осіб, яка прибуває до Польщі, не приїжджає виключно на роботу, але й також тому, що втратила дах над головою десь на сході України”, - заявив Моравецький.

За його словами, Польща шукає консенсусу і спільної площини для порозуміння у питанні міграції. Він визнав, що це не є легким питанням, яке дискутуватиметься на найближчому засіданні Європейської ради. 

Читайте також: Моравецький: Переважна більшість польських ЗМІ перебуває в руках іноземців

Як повідомляв Укрінформ, торік у грудні Єврокомісія подала до суду ЄС на Польщу, Чехію та Угорщину через невиконання цими країнами рішення Євроради від 2015 року про участь у процедурі обов'язкового розподілу біженців. За цим рішенням, попередній польський уряд Еви Копач зобов'язався прийняти в Польщі 7 тис. біженців з півдня. 

Чинний глава уряду у травні заявляв, що примусові квоти на біженців порушують суверенітет країн ЄС. 

Польський прем’єр також неодноразово заявляв, що Польща приймає багато біженців з України, зокрема “декілька десятків тисяч утікачів з Донбасу”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-