Моравецький: Переважна більшість польських ЗМІ перебуває в руках іноземців

Моравецький: Переважна більшість польських ЗМІ перебуває в руках іноземців

Укрінформ
Більшість польських ЗМІ перебуває в руках політичних супротивників партії “Право і Справедливість” (PiS), які “запекло атакують” правлячу політсилу. 

Про це в суботу під час відвідання Вроцлава заявив голова польського уряду Матеуш Моравецький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

“80% усіх медіа — радіо, телебачення, газет та інтернет-ЗМІ є в руках наших політичних противників, які нас запекло атакують”, - завив Моравецький.

Він додав, що на регіональному рівні 95% місцевої преси перебуває в руках іноземних концернів.

На його переконання, через те, що переважна більшість польських ЗМІ перебуває в руках іноземних власників, “брехлива пропаганда іншої сторони та політичних опонентів, має велику силу ураження”.

Читайте також: Польський Сейм не зміг відправити у відставку віце-прем'єра Шидло

Моравецький підкреслив, що польська опозиція й опозиційні ЗМІ атакують уряд, оскільки вони усвідомлюють, що влада може перебудувати “цілу соціально-політичну систему країни”.

Правляча PiS ще торік підготувала законопроект про деконцентрацію ЗМІ, який передбачає значне зменшення частки іноземного капіталу у польському медійному просторі. Однак, влада поки що не поспішає ініціювати розгляд цього питання у парламенті країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-