Польський Сейм не зміг відправити у відставку віце-прем'єра Шидло

Польський Сейм не зміг відправити у відставку віце-прем'єра Шидло

Укрінформ
Сейм Польщі під час голосування не зміг висловити вотум недовіри віце-прем'єр-міністру Беаті Шидло, яка відповідає в уряді за соціальну політику, а також міністру сім'ї, праці і соціальної політики Елжбеті Рафальській.

За відставку Шидло голосували 192 депутати, а 234 були проти, а за відставку Рафальської - 192 депутати, а 234 - проти, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Опозиція ініціювала висловлення вотуму недовіри до Шидло і Рафальської у зв'язку з протестом у Сеймі родичів дітей-інвалідів разом зі своїми дітьми, що тривав у Сеймі безперервно 40 днів. На переконання депутатів опозиції, протест показав, що влада не хоче піклуватися про інвалідів, які досягли повноліття.

Провладні політики відкидали закиди, наголошуючи, що Рафальська є одним із найсильніших міністрів в чинному польському уряді, під керівництвом якої опрацьовано масштабну соціальну програму "500+" - фінансову допомогу у розмірі 500 злотих на другу дитину, в сім'ях, де є діти віком до 18 років. Шидло під час дискусії у парламенті підкреслювала, що у закидах опозиції є небагато фактів, а багато популізму. Вона зазначила, що чинний польський уряд є більш соціально орієнтований за попередні.

Читайте також: Сейм Польщі не дозволив відправити у відставку маршалка Кухцінського

Як повідомлялося, з 18 квітня у приміщенні Сейму постійно перебувала група дітей-інвалідів зі своїми батьками та опікунами, які вимагали від уряду країни підвищення рівня соціальної допомоги для дітей з обмеженими можливостями, які досягли 18-річного віку. Зокрема, йшлося про надання на цих дітей щомісячної матеріальної допомоги у розмірі 500 злотих. З протестувальниками в Сеймі зустрічалися, зокрема, президент Анджей Дуда, прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, міністр Рафальська та багато інших. Однак сторони не дійшли до остаточної згоди. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-