РЄ: візит Ягланда до Москви не мав жодного стосунку до ЧС-2018

РЄ: візит Ягланда до Москви не мав жодного стосунку до ЧС-2018

Укрінформ
Візит Генсекретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда до Москви не мав жодного стосунку до ЧС з футболу.

Однією з головних цілей візиту була вимога про звільнення Олега Сенцова з гуманітарних причин, письмовий запит про що буде подано РФ в понеділок.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Ради Європи.

«Візит Генерального секретаря Ягланда до Москви не мав жодного стосунку до чемпіонату світу з футболу. Однією з головних цілей його візиту була вимога звільнити пана Сенцова з гуманітарних міркувань, яку він висунув на адресу омбудсмена Москалькової та міністра закордонних справ Лаврова», - сказав голова прес-служби Ради Європи, прес-секретар Генсекретаря РЄ Даніель Холтген.

Він також поінформував про те, що в понеділок буде подано офіційний письмовий запит до РФ про звільнення Сенцова з гуманітарних причин.

Читайте також: Генсек Ради Європи у понеділок офіційно проситиме Путіна звільнити Сенцова

«Завтра він (Генсек РЄ – ред.) здійснить офіційне подання цього запиту до Російської Федерації у письмовій формі», - повідомив Холтген.

Як відомо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 20 червня заявив про готовність подати прохання про помилування Сенцова. Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. 22 червня вона повідомила, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова запропонувала їй разом відвідати затриманого в Україні керівника "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського, а вже після цього вирушити до Сенцова в колонію в Лабитнангі. Проте Денісова наполягає на першочерговому візиті до режисера.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Gunnar Lier

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-