Генсек Ради Європи у понеділок офіційно проситиме Путіна звільнити Сенцова

Генсек Ради Європи у понеділок офіційно проситиме Путіна звільнити Сенцова

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд у понеділок, 25 червня, подасть офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна про помилування українського режисера Олега Сенцова.

Про це DW повідомив директор департаменту комунікацій, заступник генсекретаря РЄ Даніель Гольтген.

"У понеділок Ягланд подасть прохання про помилування Сенцова", - повідомив Гольтген.

Він додав, що генсек як керівник РЄ має право це зробити згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 20 червня заявив про готовність подати прохання про помилування Сенцова.

Читайте також: Було зрозуміло, що Росія гратиметься у "допуск" омбудсмена до політв'язнів - Клімкін

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями.

22 червня вона повідомила, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова запропонувала їй разом відвідати затриманого в Україні керівника "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського, а вже після цього вирушити до Сенцова в колонію в Лабитнангі. Проте Денісова наполягає на першочерговому візиті до режисера.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Як повідомлялося, літня сесія ПАРЄ проходитиме у Страсбурзі 25-29 червня. Організатори #SaveOlegSentsov запустили нову акцію із закликом до ПАРЄ провести термінові дебати щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-