Помпео перерахував розбіжності між Росією та США

Помпео перерахував розбіжності між Росією та США

Укрінформ
Сполучені Штати і Росія мають істотні розбіжності, зокрема, в питаннях Сирії, України, а також щодо втручання в процес виборів у США, однак продовжать шукати спільну мову для розв'язання суперечок.

Так охарактеризував стан діалогу між Вашингтоном і Москвою держсекретар США Майк Помпео, коментуючи телеканалу MSNBC підготування до можливої зустрічі президентів Трампа й Путіна. 

"Я кілька разів уже спілкувався з Сергієм Лавровим, будучи державним секретарем. Розмови були корисними, кожен із нас висловив своє невдоволення один одному з різних питань", - зауважив Помпео, додавши, що йдеться, в тому числі, про втручання в американські вибори.

"Дещо з того, як вони (росіяни – ред.) поводяться у Сирії та Україні, це просто не є корисним, вони не розділяють конструктивного підходу до цінностей, якими дорожать американці", - наголосив держсекретар США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати продовжать дипломатичні зусилля з цих питань, щоб в Росії розуміли інтереси та занепокоєння американської сторони. "Й тоді в питаннях, де ми зможемо знайти спільну мову, ми обов'язково спробуємо це зробити", - зазначив він.

Читайте також: Білий дім підтвердив підготовку візиту радника Трампа до Росії

Коментуючи процес підготовки зустрічі президентів США і Росії, Помпео підтвердив, що найближчими днями в Москву поїде радник з питань нацбезпеки Білого дому Джон Болтон. Сам же глава Держдепу не планує їхати до російської столиці, хоча зазначив, що зустрінеться з міністром Лавровим в іншому місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-