Життя після Brexit: У Британії пояснили, на яких правах залишаться громадяни ЄС

Життя після Brexit: У Британії пояснили, на яких правах залишаться громадяни ЄС

Укрінформ
У Британії в четвер стали відомі заплановані правила проживання для громадян Європейського Союзу, які будуть перебувати на території Об'єднаного Королівства після Brexit.

Про це повідомляє Reuters.

«Міністр внутрішніх справ Великої Британії Саїд Джавід заявив, що запропонована схема для громадян ЄС буде простим та ясним процесом, розробленим, щоби забезпечити громадянам ЄС можливість необмеженого проживання у Об'єднаному Королівстві», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до розробленої схеми, громадяни ЄС, які проживали постійно в Британії останні 5 років, автоматично отримають статус постійних мешканців, що забезпечить їм такі самі права для праці, навчання та доступ до пільг, які вони мають на даний момент. Це буде розповсюджуватись на членів їх сімей. Особи, що проживатимуть в Великій Британії перед 31 грудня 2020 року, але не відповідатимуть вищезгаданим критеріям, отримають вид на проживання, доки не пройде 5 років від початку їх перебування в цій країні. 

Читайте також: У Британі процес Brexit залишився під контролем уряду

Зазначається, що схема, розроблена британським міністерством внутрішніх справ, не матиме на меті обтяжити будь-кого.

Як відомо, питання про майбутнє більш ніж 3 млн громадян ЄС, які зараз мешкають у Британії, було одним із найбільш спірних аспектів переговорів про вихід країни з Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-