Пітони та 60 кілограмів мальків: у Франції митники вилучили 30 видів рідкісних тварин

Пітони та 60 кілограмів мальків: у Франції митники вилучили 30 видів рідкісних тварин

Укрінформ
Під час обшуків у Франції в травні, які проводилися в рамках міжнародної операції «Гроза» (Thunerstorm), митники виявили 30 видів рідкісних тварин, серед яких пітони, скорпіон, кобра, боа, канюк. 

Вилучені були та частини рідкісних тварин, зокрема голови крокодилів, черепа бабуїнів та черепашачі панцири, повідомляє franceinfo.

«У Па-де-Кале 30 травня у продавця змій було вилучено 11 живих пітонів. 1 травня шкіра білого ведмедя, яка перевозилася з Вірменії до Нідерландів, була вилучена митниками в аеропорту ім. Шарля де Голля», - повідомили митники за результатами операції.

Крім того, 3 травня було вилучено 60 кг живих мальків річкового вугра у контрабандистів, які прямували з Португалії в Китай.

Міжнародна операція «Гроза» проводилася c 1 по 31 травня в 92 країнах. Всього митникам вдалося встановити 1 400 підозрюваних в контрабанді тварин та запобігти контрабанді понад 43 тонн м'яса зебр і ведмедів, 1,3 тонни слонової кістки.

Загалом нелегальна торгівля рідкісними видами тварин, з річним обсягом 15 млрд доларів США, посідає друге за обсягом місце після наркотрафіку, перевищуючи за доходами контрабанду зброї.

Читайте також: У Таїланді макак відселять від туристів

35 тисяч видів тварин і рослин охороняються Вашингтонською конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення, підписаною у 1973 році у Вашингтоні. Документ набув чинності у 1975 році, ратифікований Україною у 1999 році. Порушникам конвенції загрожує штраф у обсязі до п’ятикратної вартості конфіскованих товарів, при великих обсягах контрабанди – тюремне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-