Brexit: Палата лордів підтримала право вето парламенту щодо угоди

Brexit: Палата лордів підтримала право вето парламенту щодо угоди

Укрінформ
Верхня палата британського парламенту підтримала законопроект про право парламенту ветувати угоду, яку підпише британський уряд з ЄС щодо виходу зі складу блоку (Brexit). 

Про це повідомляє DW.

За таке рішення проголосували 354 члени Палати лордів, 235 висловилися проти. Якщо законопроект підтримають і в Палаті громад, британський парламент зможе своїм вето заблокувати процес Brexit.

Нижня палата британського парламенту розгляне законопроект у середу, 20 червня. Після минулорічних дострокових виборів позиції правлячої Консервативної партії і прем'єр-міністра Терези Мей у Палаті громад ослабли. Консерватори мають лише незначну більшість. При цьому частина консерваторів натякає, що може підтримати законопроект про вето, зазначає інформагенція AFP.

Читайте також: Британія обіцяє ЄС тісну військову співпрацю після Brexit

Тереза Мей від самого початку була проти права вето та втручання парламенту, оскільки, як вона стверджувала, для ведення ефективних переговорів з Брюсселем не слід "зв'язувати руки уряду".

Нагадаємо, референдум про вихід Великої Британії з ЄС пройшов влітку 2016 року. З невеликою перевагою більшість британців, які проголосували, підтримала Brexit. Процес виходу країни з ЄС має завершитися наприкінці березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-