У Москві затримали активістів, які роздавали листівки на підтримку Сенцова

У Москві затримали активістів, які роздавали листівки на підтримку Сенцова

Укрінформ
Поліція Москви затримала у центрі міста чотирьох активістів, які роздавали листівки на підтримку українського політв'язня в РФ Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Нова газета».

"У центрі Москви затримали актрису Teaтра.doc Марію Чупринську, актора Teaтра.doc Григорія Гандлевського, художницю Алісу Сафіну і активістку Наталю Савоськіну за роздавання листівок на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова", - йдеться у повідомленні.

Як відзначається, активістів доставили до ВВС "Китай-місто". Причину їхнього затримання в поліції поки не називають.

За інформацією ЗМІ, в інформаційних листівках, які роздавали затримані, розповідалося про Сенцова як особистість та причини його переслідування.

Як відомо, український режисер Олег Сенцов засуджений російським судом до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Росією Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення усіх українських політв'язнів у РФ.

Минулого тижня українському омбудсмену Людмилі Денісовій, яка знаходиться в Росії, відмовили у зустрічах з українськими політв'язнями Сенцовим і Миколою Карпюком.

У понеділок Денісову не пустили до засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Читайте також: Вашингтон занепокоєний голодуванням Сенцова, Клиха, Шумкова й Балуха

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, у ході якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Всього в Росії та анексованому Криму утримуються близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: "Нова газета"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-