Вашингтон занепокоєний голодуванням Сенцова, Клиха, Шумкова й Балуха

Вашингтон занепокоєний голодуванням Сенцова, Клиха, Шумкова й Балуха

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон стурбований у зв'язку зі збільшенням кількості ув'язнених у Росії за політичними й релігійними ознаками та висловив занепокоєння через голодування Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Олександра Шумкова та Володимира Балуха.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у понеділок Державним департаментом США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані зростанням кількості людей, яких зараз налічується більше 150, встановлених авторитетними правозахисними організаціями як ув'язнені урядом Російської Федерації за політичними та релігійними ознаками", - йдеться в документі.

Особливе занепокоєння при цьому в Державному департаменті США висловили з приводу чотирьох політв'язнів Кремля, які оголосили голодування – Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Олександра Шумкова та Володимира Балуха.

"Нас також турбує справа правозахисника Оюба Тітієва, який переслідується за сфабрикованими звинуваченнями щодо зберігання наркотиків у Чечні, чиє досудове ув'язнення недавно було продовжено", - зауважили в американському дипломатичному відомстві.

Читайте також: Москалькова і Денісова домовилися разом відвідати Сенцова і Вишинського

Крім того, в Держдепі звернули увагу на неправомірні затримання громадян за релігійними ознаками, у тому числі, представника Церкви Свідків Єгови Денніса Крістенсена, п'ятьох лідерів Саентологічної церкви, а також більше десятка мусульманських послідовників турецького теолога Саїда Нурсі.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх політичних та релігійних ув'язнених і припинити застосування правової системи для придушення інакомислення та мирної релігійної практики. Російський народ, як і всі люди, заслуговують на рівне ставлення до закону та можливість використовувати свої права без страху відплати", - підкреслили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-