У французькій Бретані проходять акції на підтримку українських політв'язнів

У французькій Бретані проходять акції на підтримку українських політв'язнів

Фото, відео
Укрінформ
Серія флешмобів на підтримку українських політичних ув'язнених, які знаходяться у Росії і на окупованих територіях, проходить у французькій провінції Бретань і в місті Нант.

Про це кореспонденту Укрінформ повідомив організатор групи активістів «Дружба і Солідарність Бретань-Україна» Бернар Грюа.

"Сьогодні Олег Сенцов ризикує померти, тому необхідно реагувати. Проте, враховуючи те, що у нас залишилося мало часу, що увага світової громадськості прикута до мундіалю, що було б складно зібрати в одному місці велику кількість активістів, ми вирішили організувати кілька маленьких флешмобів, замість одного великого", - розповів Бернар Грюа.

Він уточнив, що 15 червня флешмоб запустили кілька активістів у Морбіхані, на березі Атлантичного океану. 16 червня активісти зібралися біля символу міста Нант (департамент Атлантична Луара) - Герцогського замку. Причому, за словами Грюа, несподівано для них у той момент, коли вони розгорнули бретонський і український прапори, з вікон замку пролунав гімн України.

У місті Ренн (департамент Або і Вілен) 16 червня ще кілька французьких і українських активістів провели флешмоб на головному ринку. Вони роздавали листівки і розповідали перехожим про ситуацію в Росії. Один з учасників цієї акції Томас Новйон поділився з кореспондентом Укрінформу: «Я вважаю за необхідне розповісти моїм співгромадянам про долю українських політичних в'язнів у Росії, і наша акція - це чудовий спосіб зацікавити і поінформувати людей. Крім того, мобілізація активістів у різних містах країни, а не тільки в столиці - це спосіб показати українським політичним в'язням, що їх дійсно підтримують всюди".

17 червня, незважаючи на дощову погоду, кілька осіб брали участь у флешмобі в містечку Пон-Авен, який проводився за ініціативи асоціації «Пресвяті Покрови», що приєдналася у проведенні флешмобів до групи «Дружба і Солідарність Бретань-Україна»

Активісти не збираються зупинятися на досягнутому і вже готують наступні акції, щоб привернути увагу своїх співгромадян до злочинів, які скоює путінський режим в Україні, Сирії і Росії.

Читайте також: У Ризі активісти щотижня пікетуватимуть посольство РФ

"Важливо показати, що ми не забуваємо заручників Кремля. Це свого роду підбадьорюючі послання, які ми шлемо цим людям (політичним в'язням - ред.), а також усім українцям для того, щоб показати, що ми, французи, не є посібниками президента Путіна", - наголосив Бернар Грюа. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-