Пентагон дозволив кібервійськам хакерські рейди на іноземні мережі - ЗМІ

Пентагон дозволив кібервійськам хакерські рейди на іноземні мережі - ЗМІ

Укрінформ
Пентагон розширив повноваження кіберкомандування збройних сил США, дозволивши представникам цього відомства здійснювати щоденні хакерські рейди на іноземні мережі для попередження кібератак.

Про це повідомляє газета The New York Times з посиланням на нову стратегію американського кіберкомандування.

"Нова стратегія передбачає постійну руйнівну діяльність на межі війни в зарубіжних комп'ютерних мережах", - йдеться у повідомленні.

Метою таких дій вважають "протистояння небезпечним діям противників, перш ніж ті зможуть завдати шкоди американським національним силам".

Зазначається, що це може збільшити ризик конфлікту США з іншими державами, які "спонсорують зловмисні хакерські групи". NYT вказує, що в цьому звинувачують, зокрема, Росію, Китай, Північну Корею та інші країни, що володіють ядерною зброєю.

Читайте також: Google ввела заборону на розробку штучного інтелекту для військових

"Досі американське кіберкомандування більше займало оборонну позицію, намагаючись протистояти атакам тільки в моменти, коли хакери намагалися вдертися в американські мережі. В наступ представники відомства переходили відносно нечасто", - йдеться у повідомленні.

Як пише видання, поки залишається невідомим те, наскільки ретельно Білий дім зважував різні ризики, пов'язані з реалізацією цього плану в секретних операціях.

Фото: Panda Security

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-