Канаді пропонують використовувати гроші корупціонерів для допомоги біженцям

Канаді пропонують використовувати гроші корупціонерів для допомоги біженцям

Укрінформ
Уряду Канаді пропонують розробити законодавство, яке б дозволило конфісковувати кошти іноземних корупціонерів і використовувати їх на потреби біженців.

Про це йдеться у зверненні громадської організації “Світова рада біженців” до міністра юстиції Канади, пише канадський суспільний мовник CBC News.

"Такі кошти переважно заводяться в Канаду (або будь-куди) корумпованими очільниками держав або їх поплічниками. Зважаючи на те, що ці люди часто відповідальні за примусове переселення унаслідок їх поганого урядування, використання вкрадених ними грошей для допомоги біженцям із їх країн дозволить забезпечити певну симетрію", - зазначає у листі спеціальний радник “Світової ради біженців”.

Читайте також: Меркель може скликати терміновий саміт щодо біженців у рамках ЄС - ЗМІ

В організації пропонують надати канадським судам право конфісковувати ці кошти й авторизувати їх передачу державі походження, ООН чи неурядовим організаціям. "Законопроект може також включати механізм контролю із регулярним звітуванням щодо використання цих коштів", - стверджується у листі.

Згідно із отриманими CBC News документами, представники Ради вже зустрічалися із канадськими посадовцям, аби донести до них свою позицію.

Додамо, що наразі уряд Канади має право заморожувати розміщені на території країни кошти іноземних корупціонерів, але не може використовувати їх.

Світова рада біженців була заснована у Канаді в 2017 році з метою вироблення глобальної політики щодо біженців. Очолює її колишній міністр закордонних справ Канади Ллойд Аксворсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-