Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Російські міни діаметру футбольного м'яча: Статистика ЧС-2018 має бути іншою – 33-2-6

Російські міни діаметру футбольного м'яча: Статистика ЧС-2018 має бути іншою – 33-2-6

Блоги
Укрінформ
Міни, якими російсько-окупаційні війська обстрілюють позиції з українськими бійцями, – ненабагато менші від футбольного м`яча

Статистика красномовніше будь-яких емоцій та оцінок. Футбольні змагання в Росії, названі чемпіонатом світу 2018-го року, заслуговують на свою статистику. Але для світу вона має враховувати не забиті голи, результативні передачі та набрані очки. Це має бути принципово інша статистика. 

Наведемо її.

Протягом минулої доби, коли в Москві відкривали «футбольне свято», на сході України, в Донецькій та Луганській областях російсько-окупаційні війська 33 рази відкривали вогонь по українських позиціях. Цей вогонь вівся із заборонених Мінськими домовленостями мінометів великого калібру, зокрема, 120-и та 122-х мм. Тим, хто вважає, що «футбол поза політикою» і «ми не в Північній Кореї, аби забороняти» українцям насолодитись футболом, раджу «насолодитись» таким порівнянням: ці міни ненабагато менші футбольного м`яча, діаметр якого становить 218 мм. І вони накривали своїм вогнем позиції з українськими бійцями. Тож тієї доби, коли на стадіоні публіка втішалася, як росіяни ганяють по полю «ну дуже сильну» команду саудитів, загинуло двоє наших хлопців, а ще шістьох було поранено.

У ту добу Олег Сенцов голодував уже 32-й день. Стівен Кінг закликав світ підтримати Олега, який добивається звільнення всіх політв`язнів: «Часу обмаль, він може померти».

Нарешті – один штрих поза статистикою. Пізно увечері в Києві поліція не дала сісти за кермо керівникові консульського відділу посольства Російської Федерації у Києві. Цей високопоставлений чин налигався (і де ви гадаєте?) – в грузинському ресторані, а потім збирався їхати на машині з дипломатичними номерами київськими вулицями. Все, що змогла зробити українська поліція: відправити його пішки. Не набагато більше вона змогла б зробити, якби наділений дипломатичним статусом «чин» когось збив. Не виключено, що ця дипломатична істота запивала грузинським вином (тобто, вином країни, частину території якої окуповано Росією) футбольну перемогу своїх одноплемінників над саудитами. Такий він, «рускій мір», якщо поза статистикою…

Олександр Харченко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-