Біля Кремля

Біля Кремля "запакували" відомого британського борця за права ЛГБТ

Укрінформ
У Москві поліція затримала ветерана британської кампанії за права ЛГБТ Пітера Тетчела за проведену перший день чемпіонату світу з футболу акцію протесту.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Тeтчелл, який проводив подібні акції протесту по всьому світу протягом багатьох років, спробував провести одиночний пікет біля Красної площі, щоб привернути увагу до порушення прав людини, скоєного проти геїв у Чечні.

"Кореспондент Reuters побачив, як російський поліцейський сказав Тетчелу, що згідно з російським законодавством проведення таких протестів під час турніру є незаконним, і він має це припинити або буде затриманий. Після тривалої розмови Тетчела відвели до поліцейської машини", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2006, 2007 і 2009 роках Тетчел брав участь у московських гей-прайдах. Під час спроби проведення подібної акції в 2007 році його побили протестувальники.

Читайте також: Роббі Вільямса звинувачують у піарі Путіна

У 1999 році Тетчел з групою активістів здійснив спробу громадянського арешту президента Зімбабве Роберта Мугабе під час його візиту в Лондон, звинувачуючи його в злочинах проти гомосексуалів в очолюваній ним країні. У 2001 році він повторив свою спробу в Брюсселі, при цьому охоронці президента його побили. Ці акції широко висвітлювалися у пресі.

Тетчел також розпочав кампанію бойкоту музикантів, які, на його думку, закликали до насильства щодо ЛГБТ-спільноти.

Фото: glavcom.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-