Роббі Вільямса звинувачують у піарі Путіна

Роббі Вільямса звинувачують у піарі Путіна

Укрінформ
У Великій Британії розкритикували співака Роббі Вільямса, який погодився виступити на відкритті чемпіонату світу з футболу в Росії.

Про це повідомляє The Guardian.

"У той час, коли російські реактивні літаки бомбардують мирних жителів у Сирії, російська держава труїть людей на вулицях Британії, а також переслідує представників ЛГБТ у Чечні та в інших країнах, не кажучи вже про спроби підірвати наші демократії, я можу тільки припустити, що Роббі (Вільямс - ред.) буде говорити про ці питання під час свого виступу", - заявив член британського парламенту лейборист Стівен Дауті.

Він додав, що був "здивований і розчарований" рішенням Вільямса виступити на відкритті ЧС-2018 у Росії.

А британський фінансист Біл Браудер назвав рішення співака ганебним.

"Є багато можливостей для Роббі Вільямса заробити гроші, але ти продав душу диктатору. Ганьба тобі. Це повідомлення від імені Сергія Магнітського, Бориса Нємцова, Анни Політковської, Наталії Естімірової, жертв МН17, 10 тисяч загиблих українських солдатів", - написав він у Twitter.

Британський депутат Джон Вудкок, який входить до комітету внутрішніх справ, також розкритикував Вільямса.

"Ми всі хочемо підтримати команду Англії, але Роббі Вільямс робить піар Володимиру Путіну, виступаючи на церемонії відкриття у злочинної банди лише за кілька місяців після того, як Росія здійснила атаку хімічною зброєю на англійській землі. Я розумію, чому національна команда вважала, що вони маємо йти та змагатися, але жоден патріотичний громадський діяч не повинен надавати схвалення Росії, діючи таким чином. Навіть на цьому пізньому етапі я дійсно сподіваюсь, що Роббі передумає та відмовиться", - сказав він.

Читайте також: Мундіаль в Росії: глави яких держав відвідають відкриття

Як відомо, цьогорічний чемпіонат світу з футболу розпочнеться у Росії 14 червня. Церемонія відкриття розпочнеться о 17:30.

44-річний Роббі Вільямс разом із російською оперною співачкою Аїдою Гаріфулліною заспіває перед першим матчем чемпіонату, в якому гратимуть команди з Росії та Саудівської Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-