Зятя короля Іспанії засудили на п'ять років та 10 місяців за корупцію

Зятя короля Іспанії засудили на п'ять років та 10 місяців за корупцію

Укрінформ
Верховний суд Іспанії ухвалив вирок зятю короля Феліпе - Іньякі Ундаргаріну, визнавши його винним у податкових махінаціях і нецільовому використанні кількох мільйонів євро з громадських фондів.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Зятя короля Іспанії у вівторок засудили на п'ять років та 10 місяців за привласнення мільйонів євро", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Верховний суд скоротив строк ув'язнення, який встановив Ундаргаріну суд попередньої інстанції (6 років 3 місяці). Прокуратура оскаржила цей вирок, вимагаючи для засудженого 10 років позбавлення волі.

Урдангарін, який є чоловіком сестри короля інфанти Крістіни, все ще має змогу оскаржити вирок у Конституційному суді і попросити відстрочити виконання вироку. Йому дозволили залишатися на волі під час розгляду скарги.

Як відомо, його некомерційна організація "Інститут Ноос" використовувалася як посередник регіональними органами влади для отримання контрактів за необгрунтовано завищеними цінами у період з 2004 по 2006 роки.

Читайте також: Іспанія прихистить судно з біженцями, яке не прийняли Італія і Мальта

Розслідування кримінальної справи проти нього і його дружини велося з 2008 року.

Але у лютому 2017 року суд міста Пальма-де-Майорка на Балеарських островах зняв з інфанти Крістіни обвинувачення у пособництві у корупційній діяльності її чоловіка.

Після скандалу подружжя відсторонили від усіх офіційних публічних виступів королівської родини, а в 2015 році король Феліпе позбавив їх деяких титулів.

Зараз подружжя живе у Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-