У Варшаві сьогодні пройде саміт “Бухарестської дев'ятки”

У Варшаві сьогодні пройде саміт “Бухарестської дев'ятки”

Укрінформ
Саміт країн "Бухарестської дев'ятки" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Литва, Латвія, Естонія, Румунія та Болгарія) на рівні президентів відбудеться в п'ятницю, 8 червня, у Варшаві. 

За результатами саміту президенти приймуть спільну декларацію, в якій йтиметься, зокрема, про прихильність політиці “відкритих дверей” до НАТО, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Очікується, що в саміті візьмуть участь президенти або голови парламентів країн “дев’ятки”, а також високопоставлені чиновники НАТО.

Як зазначив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, зустріч відбувається за місяць до липневого саміту НАТО, аби підкреслити роль східного флангу Альянсу і його внесок у безпеку всієї Організації.

Президенти візьмуть участь у політичній та військовій сесіях, де обговорять, зокрема, з військовими стратегами ситуацію з регіональною безпекою.

За результатами саміту президенти приймуть декларацію, в якій, за словами Щерського, йтиметься про сприйняття ними загроз для регіону східної Європи, внесок у союзницьку безпеку, а також політику “відкритих дверей” до НАТО.

Читайте також: Дуда пояснив, чому важливо розблокувати комісію Україна-НАТО

Президенти також візьмуть участь у Варшаві в заходах, присвячених 100-річчю відновлення незалежності Польщі.

Це буде другий саміт “Бухарестської дев'ятки” на рівні президентів. Попередній саміт відбувся в листопаді 2015 року в Бухаресті.

Фото: twitter.com/polandmfa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-