Полторак скоординував співпрацю з колегами із НАТО

Полторак скоординував співпрацю з колегами із НАТО

Укрінформ
Міністри оборони України, США, Великої Британії, Канади, Литви та Польщі на зустрічі в штаб-квартирі НАТО узгодили плани подальшої співпраці.

Про це повідомляє прес-служба українського оборонного міністерства.

“У Штаб-квартирі НАТО відбулася зустріч міністра оборони України Степана Полторака з міністрами оборони США, Великої Британії, Канади, Литви та Польщі. Під час зустрічі сторони узгодили плани подальшої співпраці”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: НАТО адаптує командні структури через загрозу з боку Росії – Столтенберг

Полторак поінформував міжнародних партнерів про хід реформування українського оборонного відомства та Збройних сил, а також про перспективу прийняття парламентом закону “Про національну безпеку України”.

“Цього року ми розпочинаємо процес оборонного огляду, за результатами якого будуть визначені стратегічні цілі розвитку сил оборони після 2020 року, на основі стратегічного припущення членства у Альянсі. Для нас важливо провести оборонний огляд разом із використанням досвіду радників стратегічного рівня з країн Альянсу”, - зазначив Полторак.

Читайте також: Полторак зустрінеться зі Столтенбергом

У рамках зустрічі також ішлося про необхідність вирішення питання щодо відновлення проведення регулярних засідань Комісії “Україна-НАТО” на усіх рівнях.

За даними прес-служби Міноборони, учасники зустрічі підкреслили важливість співпраці у такому форматі, оскільки зазначені засідання є ефективним інструментом для визначення стратегічних напрямів та оцінки практичних результатів спільної діяльності. Проведення таких зустрічей дозволяє рухати вперед реформи та системні зміни в Україні.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-