НАТО адаптує командні структури через загрозу з боку Росії – Столтенберг

НАТО адаптує командні структури через загрозу з боку Росії – Столтенберг

Укрінформ
НАТО адаптує та розвиває свої командні структури у відповідь на нову безпекову ситуацію у світі, включаючи все більш "самовпевнену" Росію.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг напередодні засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу та партнерів 7-8 червня у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"НАТО не боїться. Але НАТО має адаптуватися і забезпечити, щоб ми продовжували бути найбільш успішним альянсом в історії. І єдиним шляхом для цього є відповідь, коли ми бачимо нові виклики у світі, який змінюється. У цьому світі, який змінюється, ми бачимо більш самовпевнену Росію", - сказав генсек НАТО.

Глава Альянсу повідомив, що очільники оборонних відомств ухвалять рішення про збільшення до понад 1200 осіб персоналу двох нових структур НАТО, які будуть дислоковані у Німеччині та США.

Читайте також: Тричі по тридцять: НАТО планує нову оборонну ініциативу

У засіданні Північноатлантичної ради з питання проведення місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка" (Resolute Support) також візьме участь міністр оборони України Степан Полторак.

Як повідомляв Укрінформ, Північноатлантичний альянс до 2020 року повинен мати 30 механізованих батальйонів, 30 авіаційних ескадрилей, а також 30 бойових кораблів, які будуть готові до застосування упродовж 30 днів або раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-