Закон про Антикорупційний суд: Парубій сподівається на “зелене світло” від МВФ

Закон про Антикорупційний суд: Парубій сподівається на “зелене світло” від МВФ

Укрінформ
Андрій Парубій сподівається, що МВФ після отримання перекладу тексту ухваленого закону «Про Вищий антикорупційний суд» надасть позитивний висновок щодо нього.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дочекаймося рішення (МВФ - ред.). У мене на руках є протоколи наших переговорів і, власне, у тих протоколах зазначається, що їх позиція полягає у тому, що має бути не менше 3-х членів громадської ради міжнародних експертів на спільній панелі... Я маю можливість допускати, що Міжнародний валютний фонд, Венеціанська комісія підтримають цю позицію», - зазначив Парубій.

Разом із цим він наголосив, що текст закону має бути перекладений і направлений на розгляд міжнародних партнерів.

«Я сподіваюсь, що ці висновки будуть позитивними, і я переконаний, що ця подія буде гідно відзначена і оцінена і всередині країни, і нашими міжнародними партнерами», - підкреслив Голова ВР.

За його словами, усі положення, які були погоджені з Міжнародним валютним фондом, і на яких були наполягання, зокрема і Венеціанської комісії, були враховані у тексті закону. 

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон «Про Вищий антикорупційний суд» і визначила засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду (ВАС) як вищого спеціалізованого суду у системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Відповідний законопроект №7440 підтримали 317 депутатів за мінімально необхідних 226.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-