США задіяли два стратегічних бомбардувальники на навчаннях у Балтійському морі

США задіяли два стратегічних бомбардувальники на навчаннях у Балтійському морі

Укрінформ
Оборонне відомство США задіяло два надзвукових стратегічних бомбардувальники B-1B у навчаннях в Балтійському морі BALTOPS з метою посилення безпеки регіону від зовнішніх загроз.

Про це йдеться в повідомленні Пентагону, поширеному в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Два бомбардувальники B-1B Lancer, приписані до авіабази ВПС США "Dyess", штат Техас, взяли участь у виконанні операцій в рамках навчань BALTOPS", - зазначили в оборонному відомстві США.

Читайте також: Штати перекинули до Японії винищувачі F-22 - ЗМІ

Як уточнили в Пентагоні, B1-B виконували завдання з інертними макетами авіабомб Quickstrike Mark 62.

"Скидання військово-морських мін дає B-1 багато оперативних можливостей для виконання місії. B-1B може в будь-який час швидко доставити й застосувати велику кількість високоточної та звичайної зброї проти будь-якого противника в будь-якій точці світу", - зазначив з цього приводу один із пілотів B-1B, чиє ім'я офіційно не називається з міркувань захисту інформації.

Читайте також: Тричі по тридцять: НАТО планує нову оборонну ініциативу

Багатонаціональні військово-морські навчання BALTOPS проводяться в Балтійському морі з 1972 року на щорічній основі. Вони спрямовані на поліпшення бойових навичок учасників, підвищення гнучкості та сумісності, а також демонстрацію рішучості діяти разом із союзниками та партнерами для захисту регіону Балтійського моря. Цього року навчання розпочалися 1 червня й триватимуть до 15 червня, зауважили в міністерстві оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-