Трамп дорікнув Канаді війною 1812 року - CNN

Трамп дорікнув Канаді війною 1812 року - CNN

Укрінформ
Ще до оголошення Білим домом додаткових тарифів на імпорт сталі та алюмінію Дональд Трамп і Джастін Трюдо поговорили на підвищених тонах по телефону, коли Трамп незграбно пов'язав історичні факти, звинувативши Канаду в підпалі Білого дому в 1812 році.

Про це повідомив у середу з посиланням на джерела американський центральний телеканал CNN.

"Президент Дональд Трамп і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо мали роздратовану телефонну розмову 25 травня щодо нових тарифів, ініційованих адміністрацією Трампа відносно імпорту сталі та алюмінію з Канади", - зазначає телеканал із посиланням на посадовців, обізнаних у переговорах.

При цьому, як зазначили джерела, Трамп зробив "помилкове твердження з історії" щодо протистояння на початку ХІХ століття.

Читайте також: Канада пропорційно введе додаткові мита на американські товари – Фріланд

Як повідомили посадовці, Трюдо дорікнув Трампу, що той виправдовує підвищені тарифи надуманою проблемою "національної безпеки". У відповідь Трамп поглузував: "А хіба не ви, хлопці, спалили Білий дім?" Як пише видання, президент мав на увазі війну 1812 року.

Проблема з висловлюванням Трампа полягає в тому, що британські війська дійсно спалили Білий дім того року. Однак історики стверджують, що напад британців на Вашингтон став відповіддю за американську атаку на Йорк (Онтаріо), який лише згодом став канадською територією. І взагалі, Канада була заснована офіційно 1 липня 1867 року.

Читайте також: Трамп поставив Трюдо "митний" ультиматум

На запитання, чи було висловлювання глави Білого дому сприйнято як жарт, одне з джерел зауважило: "До певної міри, наскільки це взагалі можна назвати жартом. Той вплив, який зазнає Канада і, зрештою, американські працівники, навряд чи буде приводом для сміху".

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Білий дім оголосив про введення підвищених тарифів на імпорт до США сталі й алюмінію з Канади, Мексики і ЄС. У відповідь, канадський уряд заявив, що в якості компенсації запровадить рівнозначні мита на американську продукцію. Подібну реакцію висловили ЄС і Мексика.

Фото: THE CANADIAN PRESS/Sean Kilpatrick

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-