Канада пропорційно введе додаткові мита на американські товари – Фріланд

Канада пропорційно введе додаткові мита на американські товари – Фріланд

Укрінформ
Канада адекватно відреагує на рішення США ввести додаткові мита на імпорт сталі та алюмінію, а також порушить справу в СОТ.

Про це на спільній конференції в Оттаві оголосили прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та міністр закордонних справ Христя Фріланд, реагуючи на рішення Сполучених Штатів увести з 1 червня мита у 25% на імпорт сталі та 10% на постачання алюмінію.

За словами Фріланд, Канада з першого липня запровадить власні мита на товари із США, а до того часу проведе консультації із громадськістю стосовно того, які саме категорії американських товарів обкласти додатковими зборами.

Наразі Канада запропонувала на розсуд громадян близько сотні товарних позицій, серед яких значиться широкий асортимент товарів: від спиртного, гумових човнів, туалетного паперу і матраців аж до металопрокату й труб. «Це – найпотужніша торговельна дія Канади у повоєнний період. Це – дуже сильна та пропорційна відповідь, ще й повністю взаємна», - сказала глава МЗС Канади.

Читайте також: У США попередили, що "металеві" пільги для ЄС зникнуть опівночі

Вона додала, що канадські контрзаходи торкнуться американських товарів на загальну суму в понад 16 млрд дол. «Таким чином Канада дуже рішуче відреагує на дуже погане рішення США», - зауважила Фріланд, додавши, що звернеться також зі скаргою до СОТ,

Зазначимо, що близько 90% експорту канадської сталі та алюмінію йде до США. Водночас, Канада є найбільшим покупцем американського металу, купуючи близько половини продукції, що йде на експорт.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Дональда Трампа з 1 червня запровадила додаткові тарифи на імпорт алюмінію і сталі для країн-партнерів по угоді NAFTA (Канади і Мексики), а також Європейського Союзу.

У Трампа ще на початку року заявляли про введення додаткових тарифів на імпорт сталі та алюмінію в США. Водночас у Вашингтоні казали, що ця політика може бути пом'якшена для союзників і партнерів. Протягом кількох місяців США вели переговори з окремими країнами, під час яких проти них нові тарифи тимчасово не запроваджувались.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-