На виборах мера Кишинева перемагає кандидат від проєвропейських правих партій

На виборах мера Кишинева перемагає кандидат від проєвропейських правих партій

Укрінформ
Єдиний кандидат від проєвропейських правих партій «Платформа «Гідність і правда», «Дія та солідарність» і Ліберально-демократичної партії Андрій Настазе перемагає на виборах мера молдавської столиці Кишинева.

Згідно з оприлюдненими Центральною виборчою комісією даними, після обробки 99,4% протоколів другого туру виборів за нього проголосували 52,58% виборців, а за представника Партії соціалістів Іона Чебана – 47,42%, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Явка на виборах становила 39,12% виборців.

Чебан вже визнав свою поразку на виборах, привітавши переможця виборчих перегонів Настазе.

«Вітаю Андрія Настазе з перемогою і бажаю йому успіхів", - заявив кандидат від соціалістів на брифінгу в Кишиневі.

"Ми повинні проявити політичну зрілість і визнати підсумки голосування. Залишаюся поруч з городянами, і буду і надалі захищати їх інтереси в муніципальній раді. Я не розчарований, тому що результати голосування – це вибір жителів столиці», - заявив Чебан.

Читайте також: У Кишиневі проходить другий тур виборів мера

Дострокові вибори мера Кишинева були призначені у зв'язку з відставкою колишнього кишинівського градоначальника Доріна Кіртоаке. Колишній мер є фігурантом кримінальної справи про корупцію, пов'язаною з махінаціями при підписанні Договору про будівництво платних парковок в Кишиневі. Якщо його провину буде доведено, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 7 років.

Слід зазначити, що Андрій Настазе обирається мером всього на один рік. Чергові вибори мера столиці відбудуться в травні-червні 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, у першому турі виборів мера Кишинева з невеликим відривом лідирував представник Партії соціалістів Іон Чебан.

Фото: Tribuna.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-