Глава Пентагону розкритикував Китай за дії у Південнокитайському морі

Глава Пентагону розкритикував Китай за дії у Південнокитайському морі

Укрінформ
Нарощування військової потужності Китаю у Південнокитайському морі та розгортання його високотехнологічних систем озброєнь у спірних водах спрямовані на залякування та тиск на сусідів.

Про це заявив глава Пентагону Джеймс Меттіс у суботу, 2 червня, на конференції з питань безпеки в Сінгапурі, повідомляє агентство AP.

"Попри заяви Китаю про протилежне, розміщення цих систем озброєнь безпосередньо пов'язане з військовим використанням з метою залякування та тиску", - сказав Меттіс.

За його словами, Пекін істотно збільшив військову присутність у регіоні, розмістивши на цих островах військову техніку, в тому числі протикорабельні ракети, зенітно-ракетні комплекси, засоби радіоелектронної боротьби тощо. Крім того, китайські військові розмістили бомбардувальники на острові Вуді на Парасельских островах, зазначив глава Пентагону.

У відповідь китайська сторона в особі генерал-лейтенант Хе Лея відкинула критику з боку представника США, заявивши, що "безвідповідальні коментарі від інших народів є неприйнятними".

За його словами, саме заради того, щоб захищати себе, Пекін буде вживати "тверді заходи", якщо інші країни відправлять кораблі та літаки поблизу островів в Південно-Китайському морі, які Китай вважає своїми.

Читайте також: Google виходить з програми Пентагону щодо штучного інтелекту - ЗМІ

Як відомо, Парасельські острови в Південнокитайському морі є спірною територією між Китайською Народною Республікою, Тайванем і В'єтнамом. Їх значущість полягає у стратегічно важливому розташуванні та багатій на вуглеводні області шельфу. 

З кінця 2013 року Пекін проводить у Південнокитайському морі масштабні гідротехнічні та будівельні роботи, намиваючи рукотворні острови та перетворюючи їх на військові бази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-