Євродепутат: Маємо докази, що Путін платить своїм симпатикам у ЄП

Євродепутат: Маємо докази, що Путін платить своїм симпатикам у ЄП

Ексклюзив
Укрінформ
У Європарламенті активно діють симпатики президента РФ Володимира Путіна, які мають від цього зиск, але противників його політики все одно більше.

Про це в коментарі Укрінформу сказав європейський парламентарій з Литви, голова групи Європейського парламенту "Друзі європейської України" Петрас Ауштревічюс.

"У нас багато неупереджених у поглядах людей, і ми володіємо інформацією про ситуацію в Україні, є сильними її прихильниками. Ми робимо максимум того, що ми можемо, в цьому відношенні. Знову ж таки, я повинен визнати, що є симпатики Путіна, і Путін платить їм. Ми маємо докази", - сказав Ауштревічюс.

Разом з тим, за словами євродепутата, в Європарламенті кількісно переважають ті, хто не підтримує російського президента, але в Європі вплив кремлівської політики відчувається.

Читайте також: Замах на Бабченка: у Кремлі назвали "розлогою клюквою" дані про фонд Путіна

"Я думаю, що людей зі здоровим глуздом набагато більше, ми більшість. Але, знову ж таки, ми не повинні заперечувати присутність людей з іншими переконаннями. Вони мають прокремлівську позицію. Ось чому повинні визнати, що триває боротьба. Але це політика. Проникнення політики Путіна в Європі величезне. Через пропаганду, через дезінформацію, ми бачимо результати, тому що розуми отруєні", - сказав депутат.

Як повідомлялося, 31 травня у Європарламенті відбувся флеш-моб на підтримку незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, в якому взяли участь європарламентарії, представники Постійного представництва України при РЄ та українці, які працюють в євроустановах у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-