Замах на Бабченка: у Кремлі назвали

Замах на Бабченка: у Кремлі назвали "розлогою клюквою" дані про фонд Путіна

Укрінформ
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що твердження про причетність РФ до замаху на журналіста Аркадія Бабченка не відповідають дійсності, а "приватного фонду Путіна", що фінансував цю справу, не існує.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Будь-які твердження про можливу причетність Росії до цього інсценування (замаху на вбивство Бабченка - ред.) є не чим іншим, як інсинуацією, і не відповідає дійсності вся ця історія, усі ці свідчення є не чим іншим, як розлогою "клюквою", - сказав Пєсков.

З приводу свідчень підозрюваного в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа, який стверджує, що замовником замаху є людина, яка працює "в приватному фонді Володимира Путіна" Пєсков відповів: "Звичайно, ніяких таких фондів у Росії не існує".

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Клімкін прокоментував спецоперацію СБУ щодо Бабченка

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

В четвер, 30 травня, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що він і глава СБУ Василь Грицак зустрінуться з послами G7 для роз'яснень у справі інсценування вбивства Бабченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-