Німецька прокуратура наполягає на видачі Пучдемона Іспанії

Німецька прокуратура наполягає на видачі Пучдемона Іспанії

Укрінформ
У Німеччині прокурор землі Шлезвіг-Гольштейн знову вимагає екстрадиції лідера каталонських сепаратистів Карлеса Пучдемона до Іспанії, а до того - повернення його під варту. 

Про це повідомляє Spiegel.

"Генеральна прокуратура у Шлезвіг-Гольштейні офіційно вимагає екстрадицію лідера каталонських сепаратистів Карлеса Пучдемона до Іспанії", - йдеться у повідомленні.

Поки ж процедуру не буде виконано, прокурор вимагає взяти під варту політика, який наразі знаходиться під підпискою про невиїзд.

Тепер відповідь за Вищим земельним судом.

Як повідомлялося, два тижні тому прокуратура федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн вже зверталася до суду з аналогічним клопотанням. Проте Вищий земельний суд тоді відповів відмовою. 

Читайте також: У Каталонії відклали затвердження уряду

Пучдемон зараз знаходиться на підписці про невиїзд із заставою в 75 тис. євро і повинен повідомляти про себе щотижня поліції. Затриманий він був у березні в Німеччині, коли повертався з Фінляндії до Брюсселя. Підставою для арешту став європейський ордер, віданий Іспанією. 

Колишнього лідера іспанського регіону Каталонія Пучдемона звинувачують, зокрема, у підбурюванні до бунту після спроб домогтися незалежності Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-