Механізм легалізації придністровських дипломів почав функціонувати

Механізм легалізації придністровських дипломів почав функціонувати

Укрінформ
Процедура засвідчення офіційним Кишиневом достовірності дипломів про вищу освіту (апостилювання), виданих вищими навчальними закладами невизнаного Придністров'я, працює, а технічні складності, що виникають, усуваються в робочому порядку.

Так власному кореспондентові Укрінформу в Молдові прокоментували це питання політичні представники Молдови і Придністров'я під час прес-конференції в Римі за підсумками чергового раунду переговорів з Придністровського врегулювання у форматі «5+2».

«Процедура апостилювання дипломів, виданих Тираспольським університетом імені Тараса Григоровича Шевченка, працює. Для цього достатньо надати в Міністерство юстиції Молдови документ про вищу освіту, а сам механізм, за бажанням заявника, може бути здійснений за прискореною процедурою, тобто впродовж доби», - зазначила представник Молдови на переговорах, віце-прем'єр з реінтеграції Христина Лісник.

Читайте також: "Придністровські" переговори у Римі: про що домовилися Кишинів і Тирасполь

За її словами, наразі по цю допомогу звернулись 42 випускники Тираспольського університету.

Аналогічну думку висловив і політичний представник Придністров'я на переговорах Віталій Ігнатьєв, зазначивши, що «механізм апостилювання дипломів запрацював, а технічні проблеми, що виникають, поступово усуваються в робочому порядку».

Читайте також: Придністров'я: ОБСЄ заявляє про підписання "історичного" протоколу

Нагадаємо: 29 і 30 травня в Римі відбувся черговий раунд переговорів з Придністровського врегулювання у форматі «5+2». У переговорах взяли участь Молдова і Придністров'я – сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія – посередники, ЄС і США – спостерігачі.

Вперше за довгі роки вдалося вирішити питання засвідчення Кишиневом достовірності дипломів про вищу освіту, виданих навчальними закладами Придністровського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-