Придністров'я: ОБСЄ заявляє про підписання

Придністров'я: ОБСЄ заявляє про підписання "історичного" протоколу

Укрінформ
Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ щодо Придністровського врегулювання, посол Франко Фраттіні вважає, що 2018 рік може стати історичним для процесу Придністровського врегулювання.

Про це дипломат заявив під час прес-конференції за підсумками переговорів, що відбулися в Римі, у форматі «5+2», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Домовленості  (між Кишиневом і Тирасполем) і їх подальша реалізація на принципах взаємної відповідальності стали новою нормою процесу придністровського врегулювання. Протокол, підписаний сторонами сьогодні, дає мені впевненість у тому, що домовленості з пріоритетних питань, які залишилися, пов'язаних з телекомунікаціями, кримінальними справами і свободою пересування, будуть досягнуті сторонами до кінця року, якщо не раніше», - зазначив Фраттіні.

За його словами, «зобов'язання завершити роботу над усіма аспектами «пакету з восьми пунктів» ще більше зміцнює довіру і робить цей рік історичним для процесу врегулювання і безпосередньо для Кишинева і Тирасполя».

Глава місії ОБСЄ в Молдові Майкл Скенлан, у свою чергу, підкреслив, що «за минулі місяці Кишинів і Тирасполь продемонстрували справжню прихильність просуванню процесу врегулювання».

Читайте також: Придністровське врегулювання: Рим приймає переговори у форматі "5+2"

Як повідомлялося, 29 і 30 травня в Римі пройшов черговий раунд переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2», в яких брали участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - посередники, ЄС і США - спостерігачі.

Як зазначили в ОБСЄ, зустріч у Римі - результат «вражаючого прогресу, досягнутого сторонами на місцях завдяки підписанню п'яти угод у листопаді 2017 року». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-