Експерти знайшли нові докази впливу росЗМІ на вибори у Бундестаг

Експерти знайшли нові докази впливу росЗМІ на вибори у Бундестаг

Укрінформ
Телевізійна компанія "Kartina Digital GMBH", штаб-квартира якої розташована у німецькому Вісбадені, безпосередньо перед виборами у Бундестаг 2017 року поширила рекламну кампанію для правопопулістської партії Альтернатива для Німеччини (AFD) через російські телепередачі. 

Про цю спробу вплинути на рішення російських німців у ФРН проголосувати розповідається у розслідуванні Frontal21, показаному по телеканалу ZDF.

"Цільовою групою були російськомовні виборці в Німеччині. Одним з акціонерів медіакомпанії є олігарх і прихильник Путіна Віктор Гушан", - говорять автори програми. 

Незадовго до парламентських виборів у вересні минулого року під час трансляцій програм російського державного телебачення "Росія 1" з'являвся партійний логотип AFD і заклик російською мовою: "Голосуймо у форматі AFD! За наше спільне майбутнє".

На даний час роботою компанії зацікавилася прокуратура Франкфурта-на-Майні. Вона підозрює Kartina у неліцензійному мовленні телепрограм у Німеччині.

"Kartina Digital" поширює близько 160 російськомовних телепередач у Німеччині

Власниками компанії є уродженець Придністров'я Андреас Рейх, Віктор Гушан і Ілля Казмалі (які проживають у Тирасполі). Гушан вважається прихильником президента Росії Володимира Путіна.

Читайте також: Російські ЗМІ нацьковують глядачів проти Заходу

У Німеччині проживає близько 3 млн колишніх громадян СРСР, які розмовляють російською. Як зазначила у розмові з кореспондентом Укрінформу політолог Сюзані Шпан, яка займається дослідженням ролі російських медіа у Німеччині, такі ЗМІ і соціальні мережі особливо активізувалися у період перед вересневими парламентськими виборами у ФРН. Аналіз повідомлень у ЗМІ і соцмережах, проведений Шпан та її колегами, "дає змогу констатувати чіткі спроби впливу на вибір". Такі партії, як Альтернатива для Німеччини і Ліві представлялися виключно у вигідному світлі, а канцлер Ангела Меркель, прихильниця антиросійських санкцій, і весь уряд - у дуже негативному. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-