Польща вимагає від Росії взяти відповідальність за збитий МН17

Польща вимагає від Росії взяти відповідальність за збитий МН17

Укрінформ
МЗС Польщі підтримало позицію Нідерландів і Австралії та закликало Росію взяти на себе відповідальність за збиття авіалайнера МН17.

Про це йдеться у заяві польського зовнішньополітичного відомства.

“МЗС РП висловлює повну підтримку владі Голландії та Австралії, які вимагають від Росії взяти на себе відповідальність за збиття над територією України малайзійського літака рейсу МН17”, - ідеться у заяві МЗС РП. 

Читайте також: Світ має забезпечити незворотність відповідальності Росії за МН17 - Порошенко

Як наголошується, конструктивна співпраця зі слідством з метою з'ясування обставин катастрофи і встановлення винних у трагедії - єдиний спосіб морально компенсувати втрати близьким 298-ми жертв катастрофи.

У польському міністерстві підкреслюють, що результати роботи міжнародної слідчої групи “поза усіляким сумнівом” вказують на те, що ЗРК “Бук”, з якого був збитий борт МH17, належить російській 53-ій бригаді ППО, що дислокується у Курську.

“У цьому зв’язку, беручи до уваги резолюцію ООН 2166, в якій усі країни солідарно підтримали проведення міжнародного слідства у справі про катастрофу, звертаємося із закликом до російської влади розпочати діалог з урядами Голландії й Австралії з цього питання, а також долучитися до активних дій, що мають на меті з'ясувати причини катастрофи, виявити і засудити відповідальних за неї осіб”, - йдеться у заяві. 

Як повідомлялося, 24 травня голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен, представляючи проміжні результати роботи міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу пасажирського літака рейсу MH17 17 липня 2014 року, поінформував, що літак був збитий на окупованій частині Донбасу ракетою, випущеною із зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) "Бук", який належить збройним силам Росії.

На борту пасажирського Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-