На кінець 2017 року в Європі було близько 4 мільйонів переселенців - Міятович

На кінець 2017 року в Європі було близько 4 мільйонів переселенців - Міятович

Укрінформ
На кінець 2017 року в Європі було близько 4 мільйонів переселенців, і найбільше внутрішньо переміщених осіб - в Україні і Боснії та Герцеговині.

Про це йдеться у коментарі комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович.

«Боснія та Герцеговина й Україна мають найбільш масштабні внутрішні переселення в Європі - були прийняті стратегії, спрямовані на вирішення питань, пов'язаних з переміщенням, але їх реалізації заважали недостатні фінансові ресурси», - йдеться у документі.

За даними комісара РЄ з прав людини, наприкінці 2017 року в Європі було близько 4 мільйонів переселенців, переважно в Україні, Туреччині, Азербайджані, Сербії, Боснії та Герцеговині, а також на Кіпрі.

Зазначається, що близько 15% вимушених переселенців у Європі, які тривало перебувають у цьому статусі, все ще мешкають у тимчасових притулках або неформальних поселеннях, де мають обмежений доступ до основних послуг та забезпечення своїх потреб.

Читайте також: Клімкін говорив з Міятович про українських політв'язнів у Росії та Криму

«Я як комісар з прав людини маю намір приділяти пильну увагу вирішенню проблеми тривалого переміщення у Європі - як через діалог із владою, так і у співпраці з національними правозахисними структурами та громадянським суспільством», - наголосила Міятович.

Як відомо, про гуманітарні потреби та права внутрішньо переміщених осіб в Європі йшлося під час весняної сесії ПАРЄ. Було ухвалено резолюцію, де вказано, що депортація або насильницьке переселення цивільного населення є злочином проти людства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-