У НАТО вважають, що Росія

У НАТО вважають, що Росія "відійшла від мови розуму"

Укрінформ
Росія вирішила піти на гостру конфронтацію із Заходом, змінюючи діалог на силу.

На цьому в понеділок у Варшаві наголосив голова Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Росія здійснює різні зусилля, аби підірвати стабільність, використовуючи різні методи: починаючи від дезінформації і завершуючи введенням в оману, пропагандою та маніпуляцією у ЗМІ. Вона відійшла від мови розуму, а кооперацію замінила силою і залякуванням”,- підкреслив Аллі.

Читайте також: Росія втручалась у вибори і референдуми у п'яти країнах-членах НАТО

Він додав, що сильна і швидка реакція НАТО на ці дії стала “несподіванкою для Росії”.

Аллі зазначив, що на агресію Росії проти Грузії та України відреагували не лише в НАТО, а й в ЄС та інших країнах світу.

“Я переконаний, що ця відповідь запобігатиме подальшому погіршенню  ситуації. Ми  відреагували, коли Росія діяла у Грузії в 2008 році і здійснили рішучі кроки, коли Росія захопила Крим”- констатував політик.

Він підкреслив, що дії Росії є “лекцією” для Заходу і висловив сподівання, що у світлі загроз НАТО залишатиметься “об'єднаним та сильним”.

Аллі підкреслив, що з 2014 року НАТО значно зміцнило спільну оборону на сході, аби утримати Росію від подальших агресивних дій. Зокрема, було розміщено чотири батальйонні бойові групи у країнах Балтії та Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-