Адміністрація Трампа провела зустріч з владою КНДР для організації саміту

Адміністрація Трампа провела зустріч з владою КНДР для організації саміту

Укрінформ
Представники адміністрації президента США Дональда Трампа провели зустріч з північнокорейським керівництвом та домовились про наступну взаємодію в контексті організації саміту за участю президента США і лідера КНДР.

Про це повідомив у неділю глава Білого дому, передає Укрінформ.

"Наша група зі Сполучених Штатів прибула до Північної Кореї, щоби здійснити підготовку саміту між Кім Чен Ином і мною. Я дійсно вірю, що Північна Корея має чудовий потенціал і одного дня стане великою нацією в економічному та фінансовому плані. Кім Чен Ин згоден на таке. Це станеться!" - написав глава Білого дому.

У Державному департаменті уточнили, що офіційні представники США провели зустріч з керівництвом КНДР у демілітаризованій зоні (ДМЗ), розташованої між двома Кореями. Заплановане також продовження переговорів на початку наступного тижня.

Читайте також: Кім Чен Ин підтвердив свою “тверду волю” зустрітися з Трампом

Як повідомляв Укрінформ, напередодні відбулася незапланована зустріч між президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і лідером КНДР Кім Чен Ином. Після неї офіційний Пхеньян підтвердив свою прихильність до повної денуклеаризації Корейського півострова, а також наміри взяти участь у запланованій на 12 червня зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Сінгапурі.

Читайте також: Білий дім відправляє передову групу в Сінгапур для підготовки саміту США-КНДР

Водночас, у п'ятницю речниця Білого дому Сара Сандерс повідомила про відправлення передової групи адміністрації США до Сінгапуру для організації саміту, запланованого на 12 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-