Кім Чен Ин підтвердив свою “тверду волю” зустрітися з Трампом

Кім Чен Ин підтвердив свою “тверду волю” зустрітися з Трампом

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підтвердив свою прихильність до "повної" денуклеаризації корейського півострова і до запланованої зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Про це передає Reuters з посиланням на заяву президента Південної Кореї Мун Чже Іна після переговорів з північнокорейським лідером у демілітаризованій зоні на міжкорейському кордоні.

Державне інформаційне агентство Північної Кореї ЦТАК повідомило, що Кім Чен Ин висловив "свою тверду волю" про можливість зустрічі з Трампом, як було заплановано раніше.

Читайте також: Білий дім відправляє передову групу в Сінгапур для підготовки саміту США-КНДР

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив 25 травня, що його зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином все ще може відбутися 12 червня в Сінгапурі попри анонсоване скасування.

Держсекретар Майк Помпео пояснив, що Пхеньян впродовж останнього часу ігнорував запити Вашингтона щодо підтвердження проведення саміту в Сінгапурі, і Білий дім та Держдепартамент пересвідчилися у безперспективності зустрічі.

При цьому міністр оборони США Джеймс Меттіс підтвердив, що дипломати продовжують працювати над підготовкою саміту президента США Дональда Трампа й лідера КНДР Кім Чен Ина, тому ймовірність зустрічі 12 червня зберігається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-