У Берліні пройшли акції проти політичних “друзів Росії”

У Берліні пройшли акції проти політичних “друзів Росії”

Фото, відео
Укрінформ
У неділю центр Берліна став місцем протистояння двох масових демонстрацій - правопопулістів та їхніх політичних опонентів.

Лише в одному випадку поліцейським, а їх було задіяно цього дня понад 2 тисячі, довелося застосувати перцевий газ, аби не допустити зіткнень, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Кульмінацією акцій, що тривали майже цілий день, став мітинг правопопулістської Альтернативи для Німеччини біля Бранденбурзьких воріт. Її лідер Александер Гауланд, під схвальні крики прибічників, що розмахували національними прапорами, обіцяв "покласти край відкритості кордонів та мультикультуризму".

"Іслам не є частиною Німеччини! Ми поважаємо інші нації, але ми любимо Німеччину!", - кричав він у мегафон і обіцяв, що АдН прийшла в політику, увійшла до Бундестагу і до парламентів більшості німецьких федеральних земель "для того, щоб залишитися назавжди". "Ми - народна партія, а не Християнські демократи!", - проголошував Гауланд, великий друг Росії і прибічник зняття санкцій та визнання Криму російським.

Десятки тисяч людей демонстрували в неділю в Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Серед плакатів у морі прапорів на площі можна було побачити кілька, написаних кирилицею. Російські німці - одні з основних симпатиків АдН і голосували в основному за цю партію на торішніх парламентських виборах.

Читайте також: РФ торік заплатила за приватний переліт німецьких політиків до Москви - ЗМІ

Незважаючи на всю барвистість дійства і те, що підтримати акцію прибули з інших земель, зібрала вона менше людей, ніж було анонсовано. За даними поліції, замість 10 тисяч прийшли близько 5 тисяч демонстрантів.

Зате тих, хто виступив проти "нового нацизму", було вп'ятеро більше - близько 25 тисяч. Організатором заходів, а було організовано цілих дві антидемонстрації, виступив альянс "Зупиніть ненависть - зупиніть АдН", підтримали їх Ліва партія та Зелені. Через залізні загородження, що охоронялися поліцейськими кордонами, з обох боків парку Тіргартен, вони намагалися перекричати те, що відбувається перед Бранденбурзькими воротами. До цього акція пройшла перед будівлею Бундестагу. "Расизм - не альтернатива" - їхнє основне гасло.

До супротивників АдН активно приєдналися представники ЛГБТ-спільноти, які влаштували у центрі міста вуличне свято - свого роду репетицію майбутнього Christopher Street Day.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-