РФ торік заплатила за приватний переліт німецьких політиків до Москви - ЗМІ

РФ торік заплатила за приватний переліт німецьких політиків до Москви - ЗМІ

Укрінформ
Москва торік оплатила політ у столицю РФ на приватному літаку тодішнім керівникам правопопулістської Альтернативи для Німеччини.

Про це дізналася Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Росія в 2017 році профінансувала тодішнім політикам АдН Маркусу Претцелю і Фрауке Петрі переліт у Москву. Політ коштував 25 тисяч євро", - йдеться у статті.

Це було в лютому минулого року. Окрім подружжя Петрі-Претцель на борту був ще один член АдН Юліан Флак. Як підтвердив сам Претцель, депутат Європарламенту, витрати на організацію поїздки взяла на себе російська сторона.

Це перший відомий випадок хабаря росіян АдН у такому обсязі, йдеться в матеріалі. Чутки про поїздку циркулювали ще навесні 2017 року в колах АдН, проте, до заяв Претцеля і Флака, жодних достовірних доказів цьому не було.

За словами Претцеля, делегація була в Москві не у партійних справах. Якби поїздка була офіційною, політики мали б повідомити імена "благодійників" парламентським адміністраціям у Брюсселі і Саксонії (членом ландтагу якої є Петрі) відповідно. Вони цього не зробили. Це було б розцінено як нелегальне пожертвування партії з-за кордону.

Петрі і Претцель вийшли з АдН після довгих скандалів у керівництві партії, яку очолювали, восени 2017 року.

Тим часом, голова комітету із закордонних справ Бундестагу Норберт Реттген вимагає від АдН пояснень.

Читайте також: Кремль вважає, що українська влада "засиділась" - Геращенко

Депутат від Зелених і член комітету Омід Нуріпур назвав те, що сталося "шокуючим". Зазначивши, що факт підтримки Росією правих популістів в усій Європі відомий, але це перший випадок, коли підтвердився зв'язок цієї країни з німецькою АдН, про який раніше лише припускали. "Це робить АдН рукою Путіна в парламенті Німеччини", - сказав політик.

Сама АдН відповіла запевненнями розслідувати справу. "Ми постараємося якнайшвидше прояснити це питання", - пообіцяв голова Александер Гауланд, зауваживши, що трійця не сповістила у той час виконком партії про ситуацію.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-