Настав час для Росії визнати свою роль у знищенні MH17 - Держдеп

Настав час для Росії визнати свою роль у знищенні MH17 - Держдеп

Заява
Укрінформ
США приєдналися до закликів країн на адресу Російської Федерації, про визнання відповідальності за катастрофу МН17 в липні 2014 року на Донбасі.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Держдепу США.

"Ми рішуче підтримуємо рішення Нідерландів та Австралії в заклику до Росії взяти на себе відповідальність за роль у знищенні в липні 2014 року малайзійського літака рейсу MH17 над Східною Україною та жахливі смерті 298 цивільних осіб. Настав час для Росії визнати свою роль у збитті MH17 та припинити свою кампанію з приводу дезінформації", - йдеться у заяві.

Раніше у п'ятницю Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення у липні 2014 року пасажирського Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Австралія та Нідерланди вимагають від Москви компенсацій родинам жертв MH17

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак був збитий над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року ракетою, випущеною із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Очільниця австралійського зовнішньополітичного відомства Джулі Бішоп заявила, що Росія має пояснити свою участь у збитті малайзійського літака рейсу МН-17, яку довела Об’єднана слідча група.

Велика Британія також закликала Росію відповісти за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН17 у липні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-