Китай розслідував “аномальні слухові відчуття

Китай розслідував “аномальні слухові відчуття" в американського дипломата

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Китаю не знайшли причин "аномальних слухових відчуттів", на які скаржився працівник американської дипломатичної місії в Гуанчжоу.

Про це у четвер повідомив речник китайського відомства Лу Канг, інформує Reuters.

"Китай вже провів попереднє розслідування, і ми вже надали наші висновки американській стороні. Наразі ми не знайшли жодних причин або підказок, які б могли (підтвердити - ред.) версію США", - сказав він.

За інформацією американського посольства у Пекіні, громадянин США, який працював у консульстві в південному місті Гуанчжоу, поскаржився на кілька "фізіологічних симптомів" із кінця 2017 року по квітень цього року. Його було направлено на обстеження до США, де лікарі знайшли у нього легку травму головного мозку. 

Читайте також: Американський дипломат у Китаї заявив про "аномальні звукові відчуття"

Як стало відомо, днями посольство США в КНР випустило попередження про можливу загрозу здоров'ю після того, як один з його співробітників поскаржився на "аномальні слухові відчуття" останнім часом.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, симптоми у потерпілого в Китаї американського дипломата дуже схожі з тими, що спостерігалися у працівників посольства США на Кубі.

Як повідомлялося, торік у результаті акустичної атаки із застосуванням спеціального випромінювального обладнання постраждали 24 працівники посольства США на Кубі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-