Рада безпеки Ізраїля засідає у підземному бункері - ЗМІ

Рада безпеки Ізраїля засідає у підземному бункері - ЗМІ

Укрінформ
Рада безпеки Ізраїля проводить свої регулярні зустрічі у безпечному підземному бункері, розміщеному під будівлею уряду в Єрусалимі.

Про це із посиланням на місцеві ЗМІ пише Reuters.

«Бункер, відомий під назвою «Національний центр управління», вперше був використаний для проведення засідання Ради безпеки у 2011 році з метою відпрацювання сценарію кризової ситуації. До підземної споруди, збудованої під урядовим комплексом в Єрусалимі, входять як робочі, так і житлові приміщення», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по сектору Газа - ЗМІ

До складу Ради безпеки входять 11 міністрів, які зустрічаються щотижнево. Головною причиною перенесення засідання до бункеру є його захищеність від стороннього втручання.

«Члени уряду розповіли нам, що однією із головних причин перенесення зустрічей до бункера є рішуче бажання Нетаньягу не допустити витоку даних та його страх ворожої шпигунської активності», - зауважив ізраїльський «Десятий канал».

Читайте також: З'їзд ісламських держав вимагає захистити палестинців

Reuters нагадує, що інформація про перенесення засідань під землю з'явилася на тлі активізації протистояння між Ізраїлем та Іраном.

«Цього місяця Ізраїль обвинуватив Іран у здійсненні з території Сирії ракетного обстрілу окупованих Голанських висот. У відповідь Ізраїль завдав по Сирії авіаудару - найпотужнішого з початку громадянської війни в країні у 2011-му», - пояснює агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-