Лінкявічус назвав проведення ЧС-2018 з футболу в Росії

Лінкявічус назвав проведення ЧС-2018 з футболу в Росії "безглуздою ідеєю"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус вважає, що проведення в Росії фіналу чемпіонату світу з футболу може спричинити "чималий хаос" у світі.

Про це він сказав в інтерв'ю BuzzFeed News під час візиту до США.

"Безглуздих ідей буває немало. Наприклад, ще одна безглузда ідея - проведення в Росії фіналу чемпіонату світу з футболу. Це безглуздо, оскільки викличе чималий хаос. Вони (Росія - ред.) знову стануть центром тяжіння", - сказав Лінкявічус.

Він нагадав, що було під час зимових Олімпійських ігор 2014 в Сочі. Відразу після завершення церемонії закриття Олімпіади Росія вторглася в Україну.

"Ті, хто наївно думає, що спорт - це тільки спорт, а культура - це культура, мають знати, що в Росії все інакше: там все зводиться до політики. Там вже зараз тріумфують", - сказав Лінкявічус.

Читайте також: Литва пропонує обмежити право вето в Радбезі ООН

Глава МЗС Литви також заявив, що "спокійні часи закінчилися". "Якщо ви думаєте, що все йтиме своєю чергою, знайте, такого не буде", - сказав він.

Лінкявічус 16-18 травня був у США, де взяв участь у дебатах Ради безпеки ООН з обговорення ролі міжнародного права у забезпеченні миру та безпеки. Також він зустрічався у Вашингтоні з радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-