Nord Stream 2: Росія може нашпигувати

Nord Stream 2: Росія може нашпигувати "жучками" Балтійське море - Карпентер

Укрінформ
У разі будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" Москва обов'язково скористається можливістю встановити пристрої спостереження за активністю країн НАТО в Балтійському морі.

Про це написав у Twitter старший директор Penn Biden Center, колишній помічник глави Пентагону Майкл Карпентер. 

"Важливий момент: "Північний потік - 2" це не просто спроба Росії спричинити шкоду Україні, але також військова та інтелектуальна перешкода в Балтійському морі. Чи дійсно хтось вірить, що Росія опиратиметься можливості встановити датчики на балтійське морське дно?" - зауважив американський впливовий експерт.

Читайте також: Глава Держдепу США обговорив зі шведською колегою загрозу Nord Stream 2

При цьому він додав до свого допису посилання на заяву заступника помічника держсекретаря США з питань енергетичної дипломатії Сандри Удкірк. Вона, зокрема, висловила занепокоєння у зв'язку з можливістю РФ використовувати шпигунські технології на трубопроводі "Північний потік-2" та намір обговорити це в Берліні. Вона зазначила, що такі пристрої можуть збирати розвідувальну інформацію про діяльність країн НАТО у Балтійському морі.

Удкірк наголосила, що Конгрес США дав президенту повноваження ввести санкції проти російських газотранспортних проектів, а також компаній інших країн, які братимуть участь у їх реалізації. Проте вона додала, що Вашингтон поки зосереджується на дипломатичних інструментах для запобігання "Північного потоку-2" та обговорює це з союзниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-