Глава Держдепу США обговорив зі шведською колегою загрозу Nord Stream 2

Глава Держдепу США обговорив зі шведською колегою загрозу Nord Stream 2

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео і глава Міністерства закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом під час телефонної розмови обговорили, зокрема, загрозу російського газопроводу "Північний потік-2" для Європи.

Про це йдеться у прес-релізі Офісу речниці Держдепа США Хізер Науерт. 

"Держсекретар США Майк Помпео поговорив по телефону з главою Міністерства закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом. Держсекретар подякував шведському уряду за його невтомну підтримку громадянам США у Північній Кореї. Сторони також обговорили питання, які в обох сторін викликають занепокоєння, включаючи загрозу "Північного потоку-2" європейській енергетичній безпеці й боротьбу з ІДІЛ", - йдеться у прес-релізі.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США Дональд Трамп під час зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель минулого місяця нібито заявив, що Німеччина повинна припинити підтримувати трубопровід Nord Stream 2, і тоді США готові розпочати обговорення з Європейським Союзом нової торгової угоди. Таким чином можна було б уникнути трансатлантичної торгової війни, яка може розпочатися вже з 1 червня, коли Вашингтон планує ввести мита на імпорт сталі та алюмінію.

Читайте також: Інвестиції в Nord Stream 2 Росія сприйме як запрошення "годувати монстра" - Порошенко

Як відомо, проект російського газопроводу Nord Stream 2 є розширенням існуючої магістралі "Північний потік" в обхід України – від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Незважаючи на побоювання та протести партнерів, влада ФРН наприкінці березня все ж видала останній дозвіл на будівництво Nord Stream 2 у своїй виключній економічній зоні.

Водночас у середині квітня деякі європейські ЗМІ за результатами журналістських розслідувань заявили про лобістську корупційну угоду між деякими європейськими урядами, окремими компаніями та керівними інституціями ЄС щодо побудови газопроводу Nord Stream 2, який просуває Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-