Інвестиції в Nord Stream 2 Росія сприйме як запрошення

Інвестиції в Nord Stream 2 Росія сприйме як запрошення "годувати монстра" - Порошенко

Укрінформ
Будівництво газопроводу «Північний потік-2» стане фатальною помилкою Європи, яка може дорого їй коштувати.

Про це написав Президент України Петро Порошенко в авторській колонці в газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Інвестиції в «Північний потік-2» - це інвестиції в розвал Європи», - переконаний Порошенко. 

Він підкреслив, що цей суто геополітичний проект Кремля не має нічого спільного c економічними та інвестиційними інтересами і спрямований лише на те, щоб підірвати єдність ЄС і, врешті-решт, його знищити. Ця ідея завжди лежала в основі енергетичної політики Москви, нагадує український Президент. 

Читайте також: Росія може обладнати Nord Stream 2 шпигунськими пристроями - Держдеп

Порошенко переконаний, що в умовах тривалої агресії Росії проти України, а також агресивної поведінки проти Заходу, будь-який пан'європейський проект з Кремлем масштабу «Північного потоку-2» буде заспокоєнням агресора, проявом слабкості. Він не сумнівається, що як тільки газ піде в обхід Східної Європи, руки у Кремля будуть розв'язані й ніщо не стримуватиме його на шляху ще більшого наступу на спільні європейські цінності. 

«Залиште свої ілюзії!», - закликає західних колег український лідер. Він вважає пропозиції, що грунтуються на пустих обіцянках, поганим порадником для ведення переговорів з Москвою. Росія сприйме будівництво трубопроводу як запрошення до повернення до business as usual, в Європі ж багато хто зрозуміє цей фатальний крок як запрошення до того, щоб почати «годувати монстра», пише Порошенко

За його словами, Європа, приймаючи рішення щодо цього проекту, стоїть перед єдиним вибором: або підтримати тих, хто хоче єднання з Європою, або побудувати абсолютно непотрібний трубопровід, який зв'яже Європу з тим, хто її відкрито зневажає.

Як повідомлялося, наприкінці березня компанія Nord Stream 2, засновником і єдиним акціонером якої є "Газпром", отримала дозвіл на прокладення ділянки "Північного потоку-2" у водах виняткової економічної зони Німеччини у Балтійському морі. Уряд Фінляндії дозволив будівництво газопроводу у своїй ексклюзивній економічній зоні.

На початку травня в Німеччині розпочато будівництво ділянки спірного газопроводу "Північний потік-2".

Компанія Nord Stream 2 має намір завершити будівництво "Північного потоку-2" до кінця 2019 року. Цим газопроводом планується постачати з Росії у ФРН близько 55 млрд кубометрів газу на рік.

Україна, країни Балтії і Польща рішуче протестують проти будівництва "Північного потоку-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-