Росія може обладнати Nord Stream 2 шпигунськими пристроями - Держдеп

Росія може обладнати Nord Stream 2 шпигунськими пристроями - Держдеп

Укрінформ
США вважають, що Росія може використовувати проект «Північний потік-2» для шпигунства.

Про це заявила представник Держдепартаменту США Сандра Удкірк у Берліні, повідомляє спеціалізоване видання Bizz Energy Today.

За словами Удкірк, є побоювання, що «Росія використовуватиме газопровід для збору розвідувальної і військової інформації про діяльність НАТО у Балтійському морі».

Зокрема, з цією метою Росія може встановити пристрої моніторингу за маршрутом трубопроводу, додала вона.

Водночас, як пише Spiegel, представник Держдепу підкреслила, що Вашингтон не виключає запровадження нових санкцій проти європейських компаній, причетних до проекту, якщо газопровід «Північний потік-2» буде побудовано.

«Газопровід поганий для України і поганий для Європи. Ми були б щасливі, якщо б проект не відбувся», - заявила вона.

Читайте також: Вагнер про Nord Stream 2: Єврокомісія намагається зберегти інтереси України

За словами Удкірк, у США також відчувають великий скепсис щодо того, що Україна і Росія зможуть домовитися про транзит за посередництвом Німеччини. Навіть якби Росія дала гарантії, що буде прокачувати певні обсяги палива в майбутньому, під великим питанням, щоб таких обіцянок дотримувалися, підкреслила вона.

Раніше німецькі ЗМІ повідомили з посиланням на джерела, що президент США Дональд Трамп у ході зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель минулого місяця пообіцяв почати обговорення з Європейським Союзом нової торговельної угоди, щоб уникнути торговельної війни, якщо Німеччина припинить підтримувати трубопровід «Північний потік 2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-