Ізраїль кличе “на килим” послів трьох країн після голосування в ООН

Ізраїль кличе “на килим” послів трьох країн після голосування в ООН

Укрінформ
МЗС Ізраїлю викликало послів Іспанії, Словенії та Бельгії в країні після того, як їх країни проголосували за проведення розслідування зіткнень між палестинцями та ізраїльськими військовими на кордоні сектора Газа.

Про це повідомляє AFP з посиланням на ізраїльське дипломатичне відомство.

"Ізраїль викликав послів Іспанії, Словенії та Бельгії після того, як вони проголосували в органі ООН за міжнародне розслідування через вбивства десятків палестинців на кордоні в Газі", - йдеться у повідомленні.

За інформацією МЗС Ізраїлю, іспанський та словенський посли були викликані у понеділок, а бельгійський посол повинен з'явитися у відомстві у вівторок.

Читайте також: Верховний комісар ООН з прав людини засудив дії Ізраїлю проти палестинців

У п'ятницю Рада ООН з прав людини проголосувала за те, щоб направити групу міжнародних слідчих з військових злочинів для розслідування інцидентів на кордоні Ізраїлю і сектору Газа. За таке рішення проголосували 29 держав, серед них ці три європейські країни - Бельгія, Іспанія, Словенія.

Минулого тижня на адміністративному кордоні з сектором Газа пройшла багатотисячна антиізраїльська акція протесту, яка переросла в зіткнення між палестинцями та ізраїльськими військовими. Жертвами зіткнень стали близько 60 людей, більше двох тисяч осіб отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-