Помпео: Закликаємо Росію вивести свої сили з Абхазії та Південної Осетії

Помпео: Закликаємо Росію вивести свої сили з Абхазії та Південної Осетії

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео заявив про підтримку Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності Грузії й закликав Росію вивести сили з Абхазії і Південної Осетії та скасувати визнання самопроголошеної державності цих регіонів.

З такою промовою глава Держдепу виступив у понеділок, під час зустрічі в Вашингтоні з прем'єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати підтримують суверенітет Грузії й територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах. Ми закликаємо Росію виконати всі її зобов'язання за Угодою про припинення вогню від 2008 року, вивести свої сили на доконфліктні позиції, скасувати визнання грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії незалежними державами та забезпечити вільний доступ гуманітарної допомоги до кожного з цих двох регіонів", - заявив державний секретар США.

Читайте також: США погрожують Ірану "найпотужнішими санкціями в історії"

Помпео зауважив, що цього року виповниться вже 10 років з моменту вторгнення Росії в Грузію. "Сполучені Штати однозначно засуджують окупацію Росією грузинської території. Насильницьке вторгнення Росії в Грузію є явним порушенням міжнародного миру та безпеки й суперечить основним принципам Статуту ООН та Гельсінським заключним актам", - заявив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що окуповані росіянами грузинські території Абхазії та Південної Осетії є невід'ємною частиною Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-